DESIGNBLOK 22

DESIGNBLOK 22

, Eventy

Pro ty, kdo se nebyli podívat na letošním Designbloku, přinášíme fotoreport z naší prezentace LES IS MORE v Openstudiu UPM.

PÁR jsou boty, na kterých není nic navíc: Prémiové materiály, kterých je ale záměrně spotřebováno co nejméně, špičkové technologie, minimum komponentů. Přesto jsou výjimečně pohodlné a mají charakter.

Věříme, že právě promyšlený design ruku v ruce s maximální kvalitou výroby je tou největší zárukou udržitelnosti. Proč? Protože takové boty vydrží dlouho a nepřestanou nás jen tak bavit. Motivují nás ke správné péči a vypadají dobře i s patinou.

Tuto logiku uplatňujeme také při vývoji dalších produktů. Baví nás sledovat nové trendy a postupy výroby, experimentovat. Ovšem spíše než neustálý růst do šířky je pro nás důležitá rozmanitost přístupů a přirozený balanc.

Naše produkty nejsou sezónní. Proto jsme na Designbloku 2022 nepředstavili novou kolekci, ale náš způsob uvažování – nové materiálové možnosti a různorodé vlastnosti, které nabízejí. A také několik osobních inspiračních zdrojů shrnujících naše trvalé hodnoty.

PÁR: Jan Kloss, Darina Zavadilová
Spolupráce (design): Eliška Horčíková
Spolupráce (technologie, výroba prototypů): Michal Pavlas
Konzultace: Balance is Motion – Eliška Knotková, Marie Nina Václavková

Koncept: Jan Kloss, Darina Zavadilová
Architektonický návrh: Jan Kloss
Výroba a instalace: Studio Činčera

Designblok 22
5.–9. 10. 2022
Openstudio UPM
Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze
17. listopadu 2
Praha 1 – Staré Město

Dále v blogu

Hot news: Artist Edition!