First Drop Cocktail

First Drop Cocktail

, Eventy

Alkoholický koktejl First Drop vznikl u příležitosti představení a spuštění prodeje první várky produktů PÁR na eshopu parprague.com. Namíchali jsme jej společně s pražským barem Public Interest z hořkosladkého základu Campari a červeného vermutu tak, aby odkazoval na náš oblíbený míchaný nápoj Negroni. Jedinečný twist mu dodává domácí medový sirup a pomerančové bitters. Nejlépe chutná v páru nebo jakékoli dobré společnosti. Na zdraví! (a taky trochu na PÁR)

First Drop Cocktail odkazuje na náš oblíbený míchaný nápoj Negroni, který máme mimo jiné spojený s každoroční návštěvou milánského design weeku (když byl svět ještě normální). Ve vyhlášeném baru zvaném Basso totiž v tu dobu negroni doslova teče proudem. Po zbytek roku je to dost klidné místo v širším centru italské metropole, ale na těch několik večerů se vždy stane doslova středobodem designového světa, spontánní street party, kde je možné neformálně se potkat s největšími osobnosti z oblasti designu.

My jsme zapátrali v historii a společně s pražským barem Public Interest jsme namíchali drink, který určitým způsobem staví na předchůdci zmiňovaného Negroni. Tím jím o něco lehčí Mi–To, neboli Milano–Torino (někdy nazývaný i Americano), který v sobě kombinuje dva ikonické italské alkoholické nápoje: Campari, hořký likér pocházející z Milána, a červený Vermouth, původně z Turína. V našem podání je koktejl First Drop zjemněn domácím medovým sirupem a doladěný pomerančovými bitters.

Plechovku obsahující 2 drinky (250 ml) přidáme do vyčerpání zásob k prvním objednávkám vyzvednutým osobně.

Dále v blogu

Kamenný obchod: Skořepka 4, Praha 1