PÁR Artist Edition

PÁR Artist Edition

, Editorial, Produkty

PÁR přichází se zcela novou produktovou řadou Artist Edition. Kolekce bot na svých podrážkách jako na pomyslném plátně představuje tvorbu současných českých výtvarných umělců. První dva modely Lu a Tron tímto způsobem uvádí díla oblíbené abstraktní malířky Lu Jindrák Skřivánkové a multimediálního umělce Michala Škapy aka Trona, pocházejícího z prostředí graffiti a street artu.

Obrazy jsou sice umístěné pouze na podrážce, přesto neoddělitelně spoluutváří celkový charakter boty a při chůzi jsou nečekaně viditelné. Načechraná štípenková useň s delším chlupem nahrazuje hmatatelnost vyobrazených děl, která jsou ve skutečnosti výrazně plastická. Signifikantní dynamická silueta podešve obuvi PÁR je v případě řady Artist Edition záměrně zredukována tak, aby boty na první pohled působily více konformně a obraz na podrážce o to více překvapil.

„Technologie, kterou jsme speciálně pro tento účel vyvinuli společně s naším dodavatelem v Portugalsku, umožňuje flexibilně tisknout na podrážky v podstatě cokoliv při zachování jejich obvyklých funkčních vlastností. K vývoji a vůbec k celému nápadu přispěly mimo jiné i naše vlastní zkušenosti z oboru grafiky,“ popisuje proces autor kolekce a spoluzakladatel značky PÁR Jan Kloss, který je zároveň profesionální grafický designér.

Modely z kolekce Artist Edition, stejně jako všechny ostatní tenisky PÁR, nedělají kompromisy mezi komfortem a stylem. Použité materiály a komponenty pochází od zodpovědných výrobců z EU.

Dále v blogu

Kamenný obchod: Skořepka 4, Praha 1