Staro-nový obchod

Staro-nový obchod

, Obchody

S rozvolněním protipandemických opatření jsme v pondělí 10. května konečně otevřeli i náš staro-nový obchod PÁR v Praze na Starém Městě. Z důvodu úspory materiálů v duchu zero-waste jsme se rozhodli pracovat s původním interiérem našeho předchozího obchodu BOTAS 66 na stejné adrese. Ostatně proč bychom ho radikálně měnili, když nám pro monobrandovou prodejnu lifestylové značky naprosto vyhovoval?

Původní koncept obchodu v návrhu studia deFORM v sobě kombinuje skladovou, prodejní a prezentační funkci obchodu. Pro potřeby značky PÁR jej adaptoval Jakub Pollág ve spolupráci s Janem Klossem, který je současně autorem vizuálního stylu PÁR.

Výraznou dominantu obchodu, jež narušuje chladný a technický ráz interiéru, nově tvoří křišťálový lustr And why not! od mistra českého sklářského umění Reného Roubíčka (1922–2018). Jako blesk z čistého nebe se vznáší nad pultem a dokresluje celkovou atmosféru.

Ta je pro nás důležitá! Snažíme se, aby obchody PÁR nebyly jenom místem nákupu, ale i s pozitivním zážitkem, který bude s používáním našich produktů spojený. Chceme vytvářet prostory, ze kterých si zákazník něco odnese, a to nejen v nákupní tašce. Ka každému z našich obchodů se snažíme přistupovat individuálně, aby byl výsledný charakter dostatečně osobitý, ale zároveň jasně rozpoznatelný, a aby ctil hodnoty značky.

Foto: Tomáš Souček

Dále v blogu

Hot news: Artist Edition!